Airconditioning

Voor een vakkundig geïnstalleerd airco systeem ben je bij ons op het goede adres.
In combinatie met jaarlijks onderhoud krijg je maar liefst minimaal 5 jaren garantie op de onderdelen.
Elke particuliere installatie heeft 2 jaren volledige garantie*.

Ons BRL100 gecertificeerd bedrijf werkt met BRL200 (f-gassen) gecertificeerd personeel.
Wij hebben airco’s van diverse merken, modellen en uitvoeringen. Om tot het juiste product te komen zal er op locatie de beste oplossing worden besproken.
Neem gerust contact op voor heel 2024, er is nog plek in onze agenda.
Wij zijn werkzaam in Twente.

Wij kunnen ook de elektrische voorziening in huis aanpassen tbv de airconditioning. Zoals het plaatsen van extra groepen in de meterkast.
Wilt u de airconditioning wat minder in zicht? Ons installatiebedrijf kan de binnenunit volledig wegbouwen. Neem hiervoor contact op.

Veel voorkomende modellen en uitvoeringen

In het navigatie menu kan je kiezen voor informatie over alle soorten airco’s welke wij aanbieden.
De meest voorkomende systemen zijn Single-split en Multi-split systemen waarbij de binnenunit hoog aan de wand hangt.

Een airco bestaat uit grofweg uit 2 delen: een binnenunit en een buitenunit. Door het airco systeem stroomt gas. Dit zogenaamde koelgas kan warmte opnemen en afstaan. In de zomer wordt er warmte onttrokken via de binnenunit en weer bij de buitenunit vrijgelaten.

Bij een Single-split is er sprake van 1 unit binnen en 1 unit buiten. Bij Multi-split kunnen er bij de gangbare modellen wel vijf binnenunits worden toegepast en slechts 1 unit buiten.

Verwarming

Alle door ons aangeboden airco-systemen kunnen zowel koelen als verwarmen.
Airco’s noemen we ook wel lucht-lucht warmtepompen.
Het hele jaar plezier van deze innovatie machine!

Energie besparing

Met een warmtepompsysteem is de traditionele CV-ketel overbodig! Je kan wel een rendement behalen van 1:8 met deze technologie. Zo kan je bijvoorbeeld bij een A+++ versie wel 3500watt koelen met slechts 440watt aan elektra. Verwarming kost iets meer energie en zal je ongeveer een rendement kunnen halen van 5.
Deze rendementen staan op alle energielabels van de warmtepompen. Het rendement van koelen wordt in EER aangegeven en verwarmen met COP.

*Garantie: 2 + 3 jaar.

Altijd 2 jaar(particulier) garantie op de complete machine en werking. Mits door ons onderhouden.

Het 3e 4e en 5e jaar zijn onderdelen garanties. Bij een defect wordt het onderdeel vergoed door de fabrikant. De arbeid ( het plaatsen van de onderdelen ) valt niet onder de garantie. Daarnaast moet er aantoonbaar onderhoud zijn gepleegd door ons.

Onze ervaring: Een eenmaal goed geïnstalleerde machine heeft bij minimaal onderhoud een levensduur van 7 tot 15 jaar. Laat ons na 1 tot 2 jaar 1-malig onderhoud uitvoeren. Hiermee ben je verzekerd van een goede werking voor de eerste jaren.